Service av AC samt klimatanläggningar för lastbilar och andra tunga fordon

 

 

Problem med AC:n?

Verkstadsarbetet utgår utifrån inbokade arbetsorder från kunder, akuta stopp på bilar och interna beställningsordrar. Företagets mål är att minimera kundens stilleståndstid.
Samtidigt som inbokning sker skall reservdelar beställas så att de finns på plats när arbetet skall påbörjas.

 

 

Det luktar illa i bilens kupé

Luktar det illa i bilens kupé kan det bero på att din AC inte fungerar som den ska. Lukten kommer av att bakterier samlas i bilens AC-system. Problemet åtgärdas genom att AC-systemets kanaler och förångardel tvättas och spolas med decificeringsmedel. För att det skall bli riktigt rent krävs en speciell avtvättare som ditt Avantia AC-Center använder.

 

 

Imman på rutan går inte bort

När du väljer defrosterläget för att ta bort imma på rutan kopplas AC-anläggningen - oavsett årstid - in för att ta bort fukten. Fungerar inte AC-systemet blir det svårare att få bort både imman och fukten i bilen.

 

 

Kupén känns fuktig och fläkten blåser dåligt


De flesta bilar är utrustade med ett friskluftsfilter som filtrerar uteluften som sugs in i bilen. För att undvika fuktskador på filtret, som kan medföra dålig lukt i kupén och försämra fläktens prestanda, ska det bytas var 1500:e mil. Lämna därför in bilen för regelbunden service hos ett Avantia AC-Center så har du alltid ett fräscht klimat i kupén.